Lösningen på Not Provided i Google Analytics

Majoriteten av de sökfraser (sökfrågor) via organiska söket som genererat besök till er webbplats visas inte numera i Google Analytics, utan göms under Not Provided. Detta har Google fått hård kritik för, eftersom det är ett hinder för att kunna mäta effekten av webbplatsens sökmotoroptimering, men det finns alternativ. Installera Google Webmaster Tools på webbplatsen, verktyget är ett måste för er som vill uppnå bästa möjliga synlighet och effekt på sökmotorerna.

Google Webmaster Tools eller Verktyg för webbansvariga ger svar på hur webbplatsen fungerar mot sökmotorer som Google. Använd verktyget för att lättare förstå och förbättra er webbplats.
Läs mer om Google Webmaster Tools.

Rapporten Sökfrågor listar antalet visningar, klick, CTR och genomsnittlig placering för er webbplats på varje sökfråga. Numera avrundas inte siffrorna vilket ger tydligare statistik för uppföljning av webbplatsens optimering. Detta kan därmed ersätta den förlorade statistiken med Not Provided i Google Analytics.

Vi anser att kombinationen av Google Webmaster Tools och Google Analytics är oslagbart när det gäller att öka avkastningen på er internetmarknadsföring.

Kontakta FinnMera för mer information.

Fler nyheter

Se alla