Web Development Services

Webbanalys

Fungerar webbplatsen som ni önskar? Syns ni på sökmotorerna? Attraherar ni rätt besökare? Är webbplatsen viktig i er marknadsföring och ger den resultat?

En webbanalys från FinnMera ger svar på ovanstående frågor. Det är en användbar analys som visar vilka eventuella fel och brister webbplatsen har i dagsläget.

FinnMera erbjuder en webbanalys där vi undersöker om webbplatsen är anpassad efter sökmotorernas riktlinjer och vilka förutsättningar webbplatsen har idag för att synas bra på sökmotorernas sökresultat. Fokus ligger på hur webbplatsen är uppbyggd rent tekniskt och om det finns några begränsningar i systemet som kan påverka en optimering av webbplatsen. Navigation och struktur ingår och analysen fokuserar även på webbplatsens utformning och hur tillgängligt innehållet är för besökare.

  • Synbarhet på sökmotorerna
  • Webbplatsens tekniska förutsättningar
  • URL/Domän, källkod, redirects, felsidor
  • Titlar och metataggar
  • Sitemap
  • Rubriker, texter, bilder, dokument
  • Användarvänlighet, navigering, struktur
  • Interna och externa länkar
  • Checklista för sökmotoranpassat CMS

Analysen avslutas med rekommendationer från FinnMera med åtgärder som kan hjälpa er att få bättre synlighet och effekt på sökmotorerna.

Länkanalys

En länkanalys visar vilka länkar som leder till er webbplats och till tre utav era konkurrenter. Innehåller er domäns värde jämfört med konkurrenternas, antalet länkar i förhållande till antalet domäner, värdet på de inkommande länkarna och länkarnas ankartexter och målsidor. För att ranka och synas bättre på det organiska sökresultatet så är externa länkar från starka och relevanta webbplatser en viktig del.

Konkurrentanalys

Vilka är era största konkurrenter på Google? Syns de bättre? Annonserar de med Google Ads? Analysen kan göras i flera steg men i sin helhet baseras den på vilka länkar som leder till konkurrenterna samt hur webbplatserna är utvecklade tekniskt och innehållsmässigt.

Sökmotoroptimering - SEO

Söker ni ett flexibelt sätt att arbeta med att öka webbplatsens synlighet på Googles organiska sökträfflista? Vet ni vilka sökord som ger mest effekt? FinnMera analyserar detta och ger förslag på åtgärder för att webbplatsen ska uppnå bästa möjliga resultat. Eftersom varje webbplats och bransch är unik så anpassar vi allt efter era förutsättningar och behov.

SEO-utbildning

Vill ni lära er grunderna i sökmotoroptimering - SEO och synas bättre på sökmotorerna? En företagsanpassad SEO-utbildning  ger ovärderliga tips för att webbplatsen ska prestera optimalt och utbildningen baseras på riktlinjerna inom SEO.

Referenser

Se alla

Analys av webbplatsen

Skicka formuläret så tar vi kontakt och berättar mer om våra olika analyser.

Undersökningar

Se alla